Koktejly z kmínky a makovce: Nečekané kombinace s Janem a Jindřichem

🍸 Jan Martini

Suchý, kořenitý twist na klasiku

Ingredience:

  • 40 ml kmínky Jan
  • 20 ml suchého vermutu
  • Kapka pomerančového bitters
  • Citronová kůra na ozdobu
  • Led

 

🌶️ Janova Mary

Pikantní brunchový koktejl s českým charakterem

Ingredience:

  • 40 ml kmínky Jan
  • 80 ml rajčatové šťávy
  • 10 ml citronové šťávy
  • Worcestershire, sůl, pepř, chilli podle chuti
  • Malý stonek řapíkatého celeru na ozdobu
  • Led

Postup:
Všechny ingredience (kromě ledu a ozdoby) promíchejte nebo protřepejte, nalijte do sklenice s ledem a ozdobte celerem nebo nakládanou zeleninou.

Chuťový profil: slaný, výrazný, s kmínovou linkou, která krásně doplňuje rajčata a koření. Česko-Mary, jak má být.

 

☕ Makovec Espresso

Dezertní koktejl s jemně oříškovým tónem

Ingredience:

  • 35 ml makovce Jindřicha
  • 25 ml kvalitního espressa
  • 15 ml kávového likéru
  • Led

Postup:
Vše protřepejte v shakeru s ledem a přeceďte do menší sklenky na nožce (nick & nora nebo menší koktejlové). Můžete ozdobit několika zrny kávy nebo špetkou mletého máku.

Chuťový profil: jemně sladký, kávový s máslovo-oříškovým pozadím. Skvělý digestiv nebo dezert ve skleničce.

 

🍫 Jindřichova Čokoláda

Makovec + čokoláda = láska na první doušek

Ingredience:

  • 30 ml makovce Jindřicha
  • 20 ml crème de cacao (čokoládový likér)
  • 10 ml smetany
  • Led

Postup:
Protřepejte vše s ledem, přeceďte do sklenky typu old fashioned nebo do malého tumbleru. Můžete ozdobit hoblinkou hořké čokolády nebo špetkou mletého máku.

Chuťový profil: krémový, jemný, výrazně dezertní – ideální na závěr večera.

 

🍹 Makovec Fizz

Skvělý osvěžující drink s nádechem máku

Ingredience:

  • 40ml Makovce Jindřicha
  • Limetka
  • Cukrový sirup
  • Led

Postup:
Na velkou kostku ledu nalijeme panáka Jindřicha, dochutíme dle vlastních preferencí štávou z limetky a cukrovým sirupem (připadně jiným sladidlem). Zamícháme a sklenici dolijeme perlivou vodou. Doporučujeme poměr vody a Jindřicha cca 1:3

  

Jan a Jindřich ukazují, že i z kmínu nebo máku se dají vytvořit koktejly, které chutnají moderně, překvapí a přitom zůstávají věrné české tradici. Ať už je podáváte čisté, nebo v kreativní kombinaci – vždy budou originálním zážitkem.